tisdag 5 april 2011

Gäsp

Tröttdippar. När de tar tag i mig är jag som jetlaggad. Huvudet väger bly och det susar i öronen. Kan inte komma ihåg basala saker som vad jag egentligen skulle ha i affären eller att ringa Viktor på kvällen. Jo, jag glömmer till och med bort att ringa barnets far som jobbar resande i veckorna, ja förmodligen glömmer jag också stundtals hela hans existens. Kan sitta och undra om jag pratade med honom igår, eller var det i förrgår? Inte konstigt att tröttheten kommer. Tre och en halv månad och jag sover inte mer än ca 1-3 timmar i sträck. Sen är det matdags och omnattning. Vissa nätter nattar jag om så många gånger att jag tappar räkningen. Vaknar på morgonen och kan inte alls minnas om jag har sovit alls eller bara dutt-dvalat mig genom mörkret. Har verkligen varit skittrött sista veckan och längtar efter en hel natt sömn. Längtar efter att gossen ska bli ett halvår så att jag kan sluta amma. För först då kan jag ju dela nätterna med Viktor. Men så mitt i tanken och önskedrömmarna så känns det ändå sorgligt att den dagen kommer då jag ska sluta amma. (För jag har insett att jag måste sluta vid ett halvår för att inte dö av trötthet) Att ta honom in till bröstet och mysa, det är verkligen kvalitetstid med sitt barn. Åh, det är så ljuvligt så ljuvligt! Bitterljuva moment 22.

3 kommentarer:

 1. Har ni provat med flaska på natten? Jag ammar Hadar innan vi lägger oss, runt 21.30-22 (& avslutar med flaska så att han blir jättemätt). Sen sover han till mellan 02 & 04 & då får han flaska (som vi blandat på kvällen & som vi inte värmer). Alltid. Han äter sig mätt på 10 minuter & somnar sen om. Ibland får han lite påfyllning vid 5 (men ofta klarar han sig). Sen ammar vi kl 7. & sen fortsätter vi att enbart amma under dagen. På så sätt kan maken ta plutt själv på helgernätterna. Maken är ju bortrest mkt i veckorna så då har jag 2 små barn som vaknar lite titt som tätt (& de sover båda i min säng...). Så man blir bra sliten.

  Fast Vilgot kanske vägrar flaska helt? Det gjorde Adelia. Men det kan vara värt att försöka. Så att du slipper sluta amma vid 6 månader (om du nu inte vill).

  Nu ropar Hadar! :)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jo, vi har provat. Men det spelade ingen roll, tyvärr. Han vaknar inte alltid av hunger heller, ibland vill han bara upp och leka och blir helt vansinnig när han inte får :-). Vi fick mycket barn för pengarna vi, haha.

  SvaraRadera
 3. Haha, ja jag vet hur det är. Adelia var (& är!) också mkt krävande så det är väldigt skönt med ett "lite enklare" barn. Jag har haft några tuffa nätter nu med två förkylda & hostiga barn på varsin sida om mig i sängen (& en make i en hotellsäng i Bulgarien) & då känns det skönt att veta att jag i helgen "bara" behöver sova med en liten tjej bredvid mig. Maken sover med Hadar i gästrummet. Skönt. :)

  Men, tror du han sover bättre vid sex månader om du slutar amma? Han kanske vaknar lika mkt ändå?

  SvaraRadera