söndag 30 december 2012

2012 del 1

Gjorde du något som du aldrig gjort förut?

Ja, jag började ju jobba efter föräldraledigheten, dvs vara utan Vilgot om dagarna för första gången. Det var till en början en stor utmaning och en väldig separation från både barnet och min ljuvliga vardag hemma. Det kändes bättre efter ett tag, men jag vande mig aldrig vid att jobba heltid (vilket jag fick göra i våras så att Viktor kunde vara föräldraledig). När hösten kom och vi båda började jobba, gick jag ner till 75%, vilket passade mig jättebra!
Sen började ju Vilgot på förskolan också, vilket var ännu en ny sak att ta sig igenom. Men allt har gått jättebra och jag tycker att vi i hela familjen har hittat en bra vardagsbalans. Dessutom är det riktigt roligt att jobba nu, en enorm skillnad mot innan Vilgot äntligen kom, då allt kändes tungt och strävigt. Jag har så mycket mer energi och lust!

Blev några av dina vänner föräldrar i år?

Jodå, en liten Valter och en Vincent har det blivit.  Och så har vår familj på min sida fått tillökning med två söta små nya kusinbarn: Anni och Rut!

Vilka länder besökte du?

Räknas Skåne? Nej, skämt och sido så har vi stannat i här i Sverige helt och hållet i år. Vi har varit mycket hemma och gjort små utflykter istället. Hälsat på familjen i Skåne och i Alingsås. Och så var jag själv med tjejerna i Stockholm en helg också.

Är det något du saknat 2012 som du skulle vilja ha 2013?

Nix. Jag är så nöjd och hoppas att 2013 blir ett lika bra år. (Fast en lottovinst kanske inte hade varit fel.)

Vilket datum från 2012 kommer du alltid att minnas?

Ja, det skulle nog vara 23 december nu på Vilgotss tvåårssdag. Det var så mysigt att för första gången komma med födelsedagsfrukost till honom och väldigt speciellt att få se honom vara så lycklig på sitt egna kalas.

Vilken är din största framgång 2012?

Vilgot. Lite tjatigt att hela tiden skriva om sitt föräldraskap kanske, men det är verkligen så jag känner. Att vara förälder är underbart men ibland svårt och kämpigt. Ibland är man så otroligt trött och då tålamodet ligger på låg nivå. Men jag tycker ändå att jag har lyckats jättebra med de mål i mitt föräldraskap som jag själv har satt upp. Att vara närvarande, lyhörd och kärleksfull med tydliga gränser och fasta rutiner. Och så massor av roligt tillsammans!

Största misstaget?

Att sluta med mina löprundor bara för att hösten kom och det blev dåligt väder! Nu är jag nog i lika dålig form igen som när jag började springa i maj. Fruktansvärt dåligt av mig.

Bästa köpet?

Min cykel. Så underbart att det köpet äntligen blev av!

Vad spenderade du mest pengar på?

Huset, helt klart. Vi byggde grind, bytte ytterdörr och målade om fasaden, och nu håller vi på i hallen med uppfräschning med ny färg, tapet och förvaring.

2 kommentarer:

 1. Var ni inte i Blekinge oxå (angående länder du besökt)? Eller hann ni med det 2011?
  Jag är avis på din cykel!!!! Och har du även en cykelkorg är jag ÄNNU mer avis!! Den är nästan viktigare än själva cykeln.
  Ut och spring med dig nu snyggo! Du är ju den duktiga av oss två!
  PÖSS

  SvaraRadera
 2. Haha, jag HAR en cykelkorg. Och en sits till Vilgot! Ja, nu måste jag snart snöra på springskorna igen!

  SvaraRadera