fredag 3 augusti 2012

Traktormania

Idag började familjens gemensamma semester och det känns verkligen inte fel. Att vi bara får en vecka tillsammans i sommar kan väl tyckas lite snålt, men så har vi faktiskt båda två varit jättemycket lediga allt som allt. Viktor under hela våren och jag två månader över sommaren, så den här gemensamma veckan känns bara som grädden på moset.

Under den kommande veckan ska vi bara njuta, slappa och vara tillsammans. Och så åka upp till Bohuslän förstås, till svärmors fina stuga utanför Skärhamn, som alltid minst en gång varje sommar. Det är så vackert där att det svider i ögonen och värker i hjärtat med de ruffiga klipporna mot det saltblå havet, små röda bodar längs bryggorna och byarna med smala gränder och hus som nästan står ovanpå varandra. Ja, jag längtar verkligen dit!

Tills dess får jag njuta av vår mysiga lilla trädgård och trevliga grannar, vovvepromenaderna längs cykelstigarna och havet och stränderna här hemma i Åsa. Det är inte illa alls det!

Och Vilgot då? Ja, han växer och har blivit (och förstås alltid varit) en jättefin liten (stor) glad kille som snart ska börja förskolan. Till hans mammas både fasa och glädje. Om en vecka är det dags för inskolningsstart och jag har börjat att märka kläder och skor, tänka igenom vad han behöver och ställa in sinnet och hjärtat så det ligger på rätt plats när det väl är tid.

Och gossens preferenser börjar bli så tydliga så. På tex Borås djurpark som vi besökt i veckan var det förstås jätteroligt med djuren, men inget kunde slå traktorn på lekplatsen. Inget! (Traktor är också ett av hans favoritord att säga just nu.)










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar