torsdag 17 februari 2011

Kakmonstret attackerar (eller "Vad jag har ätit idag")

Mjölkfritt.

Det är vad jag äter och det är ungefär lika tråkigt som det låter. Har ätit helt mjölkfritt i en och en halv vecka nu och det hela börjar sätta sig på både psyket och fettvalkarna runt magen.

För jag som är en mjölkproduktsgormet blir liksom aldrig riktigt nöjd efter måltiderna, det är så påtagligt att något verkligen saknas. Allt från det mjölkfria smörgåsmargarinet som sätter sig som en hinna i gommen till lunch till middagsplaneringarna känns liksom grått grått grått. Jag känner verkligen medlidande med de som är mjölkallergiker och som inte har varit det från början. Stackars stackars stackars.

Och vad händer när man inte får äta en viss sak? Jo, man blir extra sugen. Och extra sugen på choklad framför allt (choklad som jag dessutom uteslöt först för att kolla om utslagen berodde på det). Så nu har jag gått igenom hela ICAs sortiment och hittat en hel del mjölkfritt chokladigt godis som jag bara vräker i mig. Kakor, kakor och kakor. Och så mer kakor. För det är kakor som är lättast att få tag i mjölkfritt. Åh, så gott!

Detta mjölkfria galenskap måste upphöra. Jag ber till gudarna om att finaste bebisens utslag inte beror på mjölk. BER!

5 kommentarer:

 1. Testa laktosfri salladsost.(Fetaost) Sååååå jävla god.
  Samma sak valios laktosfria vaniljyoghurt, jättegod.(Eller om det är Skåne mejerier som gör den.)

  Över lag är Valios laktosfria produkter supergoda, men dyra. Jag är inte laktosintolerant, men min syster..

  SÅ, misströsta inte. ;)
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Åh, om det bara hade varit så väl att jag kunde äta laktosfritt :-(. Nej, jag måste avstå från mjölkproteinet och ALLT som har med mjölk att göra, så laktosfritt räcker tyvärr inte. Snyft...

  SvaraRadera
 3. FY fasen vad jobbigt. då kan man ju knappt äta någonting.:-(
  HOPPAS sötisen inte påverkas av mjölk så du får äta normalt igen snart!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Kika runt lite på veganbloggarna, det finns massor (t.ex. min; santoshasveganblogg.blogspot.com)... Där finns många goda recept på grejer utan mjölk. Jag, som själv inte har ätit mjölkprodukter på över 10 år tycker att mjölk är apäckligt, bara lukten är kväljande, så det är nog en vanesak...

  SvaraRadera
 5. Jag tror absolut att det är en vanesak. Men jag är ju inte van, så det känns verkligen jobbigt. Och jag älskar mjölk i alla dess former. Att dricka bart och fil, yoghurt, gräddsåser, mjölkchoklad,gräddglass osv. Tur är att det inte är för evigt i alla fall :-).

  SvaraRadera