fredag 6 juli 2012

Lilla husmor- och husfarskolan

En sak som jag verkligen kan njuta loss med när tid finnes är matlagning och bakning. Det är dessutom minst dubbelt så roligt nu när vi har en liten i huset som också ska äta!

Ett tips för dagen till alla er som har barn som älskar och/eller som själv älskar pasta med köttfärssås är att göra ett riktigt bologbese-långkok. Det blir så mycket smarrigare när råvarorna sakta får puttra och blanda sig länge, gärna i flera timmar. Gör då i en gryta och häll i rikligt med vätska från början, som sen får reducera. I min favorit-bolognese har jag: lök, vitlök, finrivna morötter, blandfärs, hela plommontomater på burk, tomatpure, oregano, basilika, creme fraiche, lite ketchup, vatten och köttbuljong, salt, peppar och paprikapulver.

Ett annat tips från köket är att investera i en bakmaskin, en helautomatisk. Det går då alltid att fixa nybakat snabbt och lätt när man inte har möjligheten att stå och knåda själv och passa tider. Dessutom kan man göra sylt och marmelad i den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar