En sak som jag verkligen kan njuta loss med när tid finnes är matlagning och bakning. Det är dessutom minst dubbelt så roligt nu när vi har en liten i huset som också ska äta!
Ett tips för dagen till alla er som har barn som älskar och/eller som själv älskar pasta med köttfärssås är att göra ett riktigt bologbese-långkok. Det blir så mycket smarrigare när råvarorna sakta får puttra och blanda sig länge, gärna i flera timmar. Gör då i en gryta och häll i rikligt med vätska från början, som sen får reducera. I min favorit-bolognese har jag: lök, vitlök, finrivna morötter, blandfärs, hela plommontomater på burk, tomatpure, oregano, basilika, creme fraiche, lite ketchup, vatten och köttbuljong, salt, peppar och paprikapulver.
Ett annat tips från köket är att investera i en bakmaskin, en helautomatisk. Det går då alltid att fixa nybakat snabbt och lätt när man inte har möjligheten att stå och knåda själv och passa tider. Dessutom kan man göra sylt och marmelad i den!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar